T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / YENİŞEHİR - Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi

Etwinning Projemiz: Skillful and Motivated via Art (SmART)

“Skillful and Motivated via Art (SmART)”  e- twinnnig projesi etkinliklerine başladı....

Kuruculuğunu Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni İ.Işıl Gılıç ve Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida" Bilişim Teknolojileri ve İngilizce öğretmeni Ana Maria Cercel’in yaptığı kurumumuz öğretmenlerinden N. Burcu Yücel'in de yer aldığı “Skillful and Motivated via Art (SmART)” projesi etkinliklerine başladı.

“Skillful and Motivated via Art (SmART)” disiplinlerarası becerileri destekleyen uluslararası bir e-twinning projesidir. Projede Romanya, Arnavutluk ve Türkiye’den öğretmen ve öğrenciler yer almaktadır. Hedef kitle lise öğrencileridir. Proje, farklı sanat türlerini fen bilimleri, yabancı diller, edebiyat, matematik ve sosyal bilgiler gibi diğer disiplinlerle birleştirerek öğrencilerin kişisel farkındalıklarını geliştirmeyi, iyi oluşlarını desteklemeyi ve akademik başarılarını geliştirmeyi amaçlamaktadır.Proje Ekim ayında başlayıp Nisan ayında sona erecektir. 

Disiplinlerarası etkinliklerle “iyi oluş”’u destekleyen projede ilk disiplinlerarası atölye birinci karma öğrenci takımı öğretmenleri ile gerçekleştirildi. “Binary Jewellery” isimli atölyede birinci karma öğrenci takım öğretmenleri N. Burcu Yücel, Emel Yıldız ve Işıl Gılıç sunumlar yaparak interaktif bir takı tasarım atölyesi gerçekleştirdiler.  N. Burcu Yücel binary sistemi anlattığı etkinlikte Emel Yıldız periyodik cetveli tanıttı. Daha sonra İ.Işıl Gılıç uygulamalı atölyeyi gerçekleştirdi. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.06.2024 - Güncelleme: 21.06.2024 12:15 - Görüntülenme: 18
  Beğen | 0  kişi beğendi