e-Twinning

eTwinning Projelerimiz

Psikolojik Danışman Pınar Sağlam SAFÖZ' ün kurumumuzda yürüttüğü "Bugünden Geleceğime Merhaba!" adlı eTwinning projesi kapsamında proje ortakları ile birlikte hazırladıkları hikaye kitabı "Efe' nin Gelecek Planları" na ekteki linkten ulaşabilirsiniz.

Okulumuz Kimya öğretmeni Nuray Yelken in katılımcısı olduğu ' Doğadan Okulum ' eTwinning Projesi Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü eTwinning Dergisinde yayınlandı

Kurumumuz matematik öğretmeni Gülcihan SU üyeliğinde devam eden The Secret Garden of Numbers e twinning projesinde öğrencilerimiz bilinçli ve güvenli internet ortamında ortak çalışmalar yapıldı.

Okulumuzun öğretmenlerinden Songül YAVUZ  M.A.Y.A. ( Miraculous Art Of Yellow Adwenturer)  adlı etwinning projesi kapsamında çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Bu kapsamda öğrencilerimiz arılar hakkında araştırmalar, logo ve afiş çalışmaları, arı petekleri, arı kovanları yapımı, atık malzemelerden defter yapımı, origami çalışması ile gül yapımı, arı temalı vitray ve taş boyama etkinlikleri ile arı temalı oyuncaklar yaptı. Ayrıca kodlama çalışmaları, slogan ve e-kitap oluşturma çalışmaları, güvenli internet kullanımı ile ilgili video ile arılarla ilgili çizgi film izletildi. Okul bahçesine çiçekler dikildi, bütün bu yorgunlukların üzerine bal partisi yapılarak çocukların ağızları tatlandırılmasının yanısıra aynı zamanda Antropolog ve çocuk kitabı yazarı olan öğretmenimiz, öğrencilere imzalı kitabını hediye ederek bahçede kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Proje sonunda öğrencilerimiz sertifikalarını aldılar.

Teknoloji ve Tasarım Öğretmenimiz Özlem ALKAN GÜNGÖR 'ün üyeliğinde "First Step To Do Digital"adlı projemizde ders içeriğimizi destekleyen "Geçmişten Günümüze Kitle iletişim Araçları" konulu Aralık ayı etkinliğimizi tamamladık. Teknolojinin bir BİLİM olduğu, teknolojik  ürünlerin ise bu bilimin ürün çıktısı olduğu vurgusu ile geçmişten günümüze kitle iletişim araçlarının tarihi gelişimine dikkat çektik.

Sürdürülebilir bir dünya için hazırlanan "Dear Earth" adlı eTwinning projesi 10 ülkeden 25 ortağın katılımı ile başladı.