Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, eTwinning Ulusal Destek Servisi tarafından  düzenlenen eTwinning Meslek Lisesi Çalıştayı 12-14 Mayıs 2022 tarihinde Antalya da gerçekleştirildi.

19 Mayıs 1919 kurtuluş umudunun, zafere giden yolun  ve  ulusal egemenliğin başlangıç günüdür.

Mustafa Kemal Atatürk "Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri  ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak." sözüyle Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet etmiştir.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nız kutlu olsun!

Okulumuz öğretmenlerinden Songül YAVUZ, Hikmet TUTAYSALGIR, Yıldız KANLIÖZ ve Emek KOÇAK, meslekleri tanıma ve bilime ilgi duyulması amacıyla öğrencilerimizin Mersin Üniversitesi'nde düzenlenen Kariyer Günleri, jeoloji mühendisliği sergisi ve Malzeme Dünyası'nda Mikroyapı sergisi' adlı etkinliklere katılımlarını sağladılar.

Psikolojik Danışman Pınar Sağlam SAFÖZ' ün kurumumuzda yürüttüğü "Bugünden Geleceğime Merhaba!" adlı eTwinning projesi kapsamında proje ortakları ile birlikte hazırladıkları "Meslekler E- Rehberi" ne ekteki linkten ulaşabilirsiniz.

3-E Enjoy English Effectively projesi 4. Hareketliliğini Letonya'da gerçekleştirdi. Okulumuzu İngilizce öğretmenimiz Tuğba Bademci ve Matmatik Öğretmenimiz Ahmet Faruk Yıldırım temsil etti.

İngilizce Öğretmenimiz Tuğba Bademci'nin kurucu olduğu Week Week English projesi Bulgaristan'da 12-15 yaş kategorisinde ikinci seçildi.

Kurumumuz Kimya Öğretmeni Nuray Yelken in katılımcısı olduğu Doğadan Okulum & My School From Nature ADLI eTWİNNİNG PROJEMİZ  basında haber olmuştur.

TÜBITAK 2204- B Ortaokul Projeleri Yarışmasında, "DOĞADAN EVİMİZE ISI VE SU YALITIMINDA MESSOR STRUCTOR VE PLATANUS ORİENTALİS İLİŞKİSİ" projemiz Fizik alanında birinci olmuştur, Öğrencimiz İpek KILINÇ ve Danışman Öğretmeni Emek KOÇAK'ı tebrik ederiz.

"YAĞMURLUĞUM NE KADAR NANO YÜZEY?" projemiz Kimya alanında üçüncü olmuştur. Öğrencimiz Zeynep Azra BOZOK'u ve Danışman Öğretmenimiz Yıldız KANLIÖZ'ü tebrik ederiz.

Erasmus projesi olan 3-E ENJOY ENGLISH EFFECTIVELY projesinin üçüncü hareketliliği Bulgaristan'ın Plodiv şehrinde 21-25 Mart tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Hareketliliğe kurumumuzdan 2 öğretmen ve 4 öğrenci katılmıştır.

Teknofest kapsamında 3. sü düzenlenen Tübitak Liseler Arası İHA Yarışması'nda Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi "Mersin İHA" Takımı 3. defa geliştirme desteği almaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimiz Merve Degerlier, Veli Berk Dönmez, Göktuğ Tırak ve Rüzgar Çelik'e başarılar diler; kurumun Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Gürkan KUTLU'ya Takım danışmanlığından dolayı emekleri için teşekkür ederiz.

Kurumumuz öğrencilerinden Eray KAYA, TÜBİTAK 2204-A 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Biyoloji alanında "TETRAPLEJİYLE BAĞIMSIZ YAŞAM" projesiyle Adana bölgesinde birinci olmuştur. Ankara finalinde yarışmaya hak kazananan öğrencimiz Eray KAYA'ya başarılar diler, projenin danışmanlığını yapan  değerli öğretmenimiz Emek KOÇAK'a teşekkür ederiz.

Projenin el broşürüne ulaşmak için tıklayınız.

"Dur yolcu!  Bilmeden gelip bastığın bu toprak , bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver; bu sessiz yığın bir vatan kalbinin attığı yerdir..."

Kurumumuz Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen, Önemli bir akademik kadro desteğiyle oluşturduğumuz kongremize, şartnamemizde detaylıca belirttiğimiz başvuru, kabul ve değerlendirme hususlarınca da uygunluk gösteren 25 öğrenci ve 25 danışman öğretmenimizi bildirilerini sunmaları için 16-17-18 Mayıs tarihlerinde Mersin' e bekliyoruz. Sayın genel müdürümüz de belirtilen tarihlerde aramızda olacak.

Teknoloji ve Tasarım Öğretmenimiz Özlem ALKAN GÜNGÖR ün üyeliğinde _Our Future is Safe with Eco Steam Project 03.03.2022 tarihli  Mart ayı etkinliğimiz Our expert meeting Food Waste Student Education Webinar (Gıda Atıkları Öğrenci Eğitimi Uzman Buluşmamız) 300 kişilik katılım bağlantısı ile gerçekleştirilmiştir.