Kurumumuz Psikolojik Danışmanı Pınar Sağlam SAFÖZ tarafından yürütülen "Bugünden Geleceğime Merhaba!" adlı eTwinning projesi kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Dr. Ozan KORKMAZ proje ortağı kurumların  öğretmen ve öğrencilerine  yönelik "21. Yüzyılda Kariyer Gelişimi"  konulu seminer vermiştir.

Doğadan Okulum & My School From Nature ADLI eTWİNNİNG PROJEMİZ Kapsamında Proje Logomuz belirlenmiş ve Kimya öğretmenimiz Nuray YELKEN 'in hazırladığı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımız Adlı sunum sayfamıza yüklenmiştir.

Şbt

Erasmus projesi olan Creative Drama and Games in ELT projesinin ilk hareketliliği Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde Mersin'de 17-21 Ocak tarihleri arasında gerçekleşmiştir.

Şbt

Kurumumuz Psikolojik Danışmanı Pınar Sağlam SAFÖZ tarafından yürütülen "Bugünden Geleceğime Merhaba!" adlı eTwinning projesi kapsamında Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Serkan SAVAŞ proje ortağı kurumların  öğrenci, veli ve öğretmenlerine yönelik "Siber Güvenlik ve Güvenli İnternet"  konulu seminer vermiştir.

Şbt

Teknoloji ve Tasarım Öğretmenimiz Özlem ALKAN GÜNGÖR ün üyeliğinde First Step to the Digital World eTwinning projesi @MersimMEM @MersinMEMArGe bülteninde iyi örnekler projeler arasında yer almıştır.

"Dijital Dünyaya İlk Adım" etwinning projesi Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü 16.Ar-Ge ilçe bülteni  285. sayfasında yayımandı. Tüm ortaklarımıza çok teşekkürler.

Her 6 ayda bir heyecanla ve merakla beklenen Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE bülteni yayımlandı.

200'e yakın eTwinning projesi de "iyi örnek" olarak bültende yerini aldı.

İlimizdeki ilham verici iyi uygulamaları incelemek isteyenler alttaki linkten bültene ulaşabilir.

Ock

Kurumumuz Psikolojik Danışmanı Pınar Sağlam SAFÖZ tarafından yürütülen "Bugünden Geleceğime Merhaba!" adlı eTwinning projesi kapsamında Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan KIRDÖK tüm proje ortağı kurumların  öğretmen ve velilerine yönelik "Kariyer Gelişiminde Ailenin Rolü"  konulu seminer vermiştir. Kariyer gelişim süreci, kariyer planlama anahtarları, özdüzenleme, 21. yüzyıl yetkinlikleri, İyi bir kariyer için... başlıkları altında yapılan seminere velilerimizin katılımı yüksek olmuştur.

Kimya öğretmenimiz Nuray YELKEN 'in üyeliğinde Doğadan Okulum adlı projemizde sürdürülebilir bir gelecek için doğadan tasarımlarla öğrencilerde çevre bilinci oluşturulması amaçlanmaktadır.

Teknoloji ve Tasarım Öğretmenimiz Özlem ALKAN GÜNGÖR 'ün üyeliğinde "First Step To Do Digital"adlı projemizde yabancı ortaklarımızla yeni yıl etkinliğimiz olan kutlama kartları dijital ortamda hazırlanarak mail ile yabancı partnerimiz olan Romanya ya ulaştırıldı. Bizim için hazırlanan yeni yıl kartlarımızı da eşleştiğimiz Romanya ortağımızdan aldık . Bu projemiz ile teknolojik gelişmelerin güvenli dijital ortamda kullanımının bilgisi öğrencilerimiz için  hedeflenmektedir. Aynı zamanda gerçek yaşamla ilişkilendirilmesi ve disiplinlerarası işbirliği  temel amacımızdır.

Teknoloji ve Tasarım Öğretmenimiz Özlem ALKAN GÜNGÖR  ve Ergin ĞAYA yürütücü üyeliğinde

"Yapay Zekanın Popüler Dünyasına Giriş" adlı eTwinning projemizde kardeş okul Silifke Bilim ve Sanat Merkezi ortaklığı ile hazırlanan 3D modelleme eğitim İHA tasarım  etkinliğimizi öğrencilerimizle  20.12.2021 tarihinde gerçekleştirdik.

15-21 Kasım ara tatilinde öğrencilerimizin zamanlarını daha verimli geçirebilmeleri adına kurumumuz öğretmeni Hikmet Tutaysalgır ve Seyran Ergin Aydemir tarafından Minecraft Education Edition ile Tasarım yarışması düzenlenmiştir. Yarışmaya yapılan başvuruların sonucunda öğrencilerimiz;

1.Tuna Toprak Ünal

2.Yağız Ali Kayhan

3. Burak Kağan Tülü

Dereceye girmişlerdir. Dereceye Giren öğrencilerimize okul idaremiz tarafından sürpriz hediyeler verilmiştir.

TÜBİTAK 4007 Mersin Havacılık Uzay ve Otomasyon Bilim Şenliğinde yerimizi aldık.

Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi Okulumuz Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Özlem ALKAN GÜNGÖR ve öğrencimiz Yaşar Kağan ÖZTÜRK Özbekistan'ın Başkenti Taşkent'te düzenlenen 5.Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği, Yüksek Teknolojik Buluşlar / İnovasyon konulu proje sergi finalinde madalya almaya hak kazanmıştır. Ayrıca okulumunuzun öğretmenlerinden Ergin Ğaya da Jüri olarak görev almıştır.

3-E projesinin 2. Hareketliliği Kastamonu'da gerçekleşti.

Week Week English adlı KA229 projesinin ilk yüzyüze hareketliliğini Yunanistan, Polonya ve Kastamonu'dan okulların katılımıyla Mersin'de gerçekleştirdik.

From Stem to Steam adlı KA229 projemizin ilk hareketliliği Polonya'da gerçekleşti.