Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri 22-27 Nisan tarihleri arasında Estonya’nın Tartu kentinde gerçekleşen “Towards A Healty Future” projesine katıldı...

Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla Yenişehir Bilim ve Sanat Merkezinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, okul müdürü Aydın Köklüdağ ve İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un konuşmalarının ardından Bilim Sanat Merkezi öğretmenleri tarafından yapılan müzik dinletisi ile devam etti.

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül ve protokol üyeleri öğrencilerin hazırladığı stantları gezdiler, öğrencilerle sohbet ederek projelerini incelediler.

Yeni açılacak olan Dijital Tasarım Atölyesi hakkında bilgi alan Fazilet Durmuş, Kimya ve Biyoloji atölyelerini de ziyaret ederek burada öğrenci ve öğretmenlerle görüştü. Öğrenci ve öğretmenleri çalışmalarından dolayı tebrik etti, başarılar diledi.

Programa İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül ve MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır'ın yanı sıra İl Millî Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Millî Eğitim Müdürü ve sendika yöneticileri de katılım sağladı.

Ock

TÜMOSAN ın İstanbul da düzenlediği SEN YETERKİ YAP adlı Bilim ve Teknoloji Yarışmasında Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi Okulumuz ÖYG2 (Özel Yetenekleri Geliştirme2) sekizinci sınıf öğrencisi Ozan Efe ÇAVUŞ, Teknoloji ve Tasarım öğretmenimiz Özlem ALKAN GÜNGÖR danışmanlığında,  Evrensel Teknoloji kategorisindeki projesiyle kurumumuzu başarı ile temsil ederek, birincilik ödülü olan 15 bin TL  yi almaya hak kazanmıştır.

Ock

TÜMOSAN ın düzenlediği SEN YETERKİ YAP adlı Bilim ve Teknoloji yarışmasında

Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi Okulumuz ÖYG2 8.sınıf öğrencisi Ozan Efe ÇAVUŞ, Teknoloji ve Tasarım öğretmenimiz Özlem ALKAN GÜNGÖR danışmanlığında,  Evrensel Teknoloji kategorisindeki projesiyle ödül almaya hak kazanarak kurumumuzu başarı ile temsil etmiştir.

Okulumuzda 2023-2024 eğitim öğretim yılının Kasım ayında başlayıp Şubat ayına kadar devam edecek yeni bir proje daha!

Another new project will start in November and continue until February of the 2023-2024 academic year!

BAŞKAN: ATA ŞERBETÇİ

BAŞKAN YARDIMCISI: ÖZLEM BAYRI

MUHASİP ÜYE: ESRA TOKSÖZ ACIOĞLU

KATİP ÜYE: BERAT AKGÜNEŞ

ÜYE: ÖZLEM ÖZ ÇÖZEL

Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi’nde Cumhuriyet’in ilanının 100. yılı gurur ve coşkuyla kutlandı.

Estonya’nın koordinatör olduğu “ SAĞLIKLI YARINLARA DOĞRU  “ adlı KA152 projemizin 1. Hareketliliği Yenişehir Bilim ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti. Projeye her ülkeden 10 çocuk katıldı. 1. Hareketliliğin amacı fiziksel sağlık olduğundan sportif faaliyetler ve yürüyüşler yapıldı. Projenin kültürel faaliyetleri kapsamında Türk Gecesi ve Estonya Gecesi yapıldı. Proje kapsamında sportif faaliyetlerin yanında birçok sanatsal ve teknolojik faaliyet de yürütüldü. Yenişehir Bilsem Müzik öğretmenleri Esra Erdoğan Kaya, Mustafa Gökay Dinçer ve İnci Bihter Atabey müzik aktiviteleri hazırladı, Sınıf öğretmeni Yıldız Kanlıöz 3D etkinlikler hazırladı, Görsel Sanatlar Öğretmeni Hatice Karadağ ise Anka Kuşu etkinliği hazırladı. Gençler tüm etkinliklere keyifle katıldılar. Kanlı Divane, Cennet Cehennem ve Kız Kalesine kültür turları düzenlendi.

Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi Teknoloji ve Tasarım Öğretmenleri Özlem ALKAN GÜNGÖR ve Ergin ĞAYA danışmanlığında öğrencilerinin de yer aldığı Kod Adı: "Cumhuriyet 1923" sloganı ile  210 Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğimiz; Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü twitter, MEB BİLSEM haber sayfası ve instagramında yer almıştır.

Tem

Mersin Valimiz Sayın Ali Hamza PEHLİVAN, Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette Yenişehir Kaymakamımız Nevzat ŞENGÖK , Mersin İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Adem KOCA, , Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürümüz M. Necmeddin DİNÇ, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Mikail EREN, İl Millî Eğitim Şube Müdürümüz Bayram DUMAN Sayın valimize eşlik ettiler.

Haz

Okulumuz sınıf öğretmenlerinden Songül Yavuz "Uzay Koridoru" adlı etwinning projesiyle ilgili şölen programını tüm öğrencilerimizle birlikte coşkulu bir törenle gerçekleştirdi. Öğrencilerimize ve öğretmenimiz Songül YAVUZ'a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi  6 proje ile Teknofest 2023’te yer almıştır.

Okulumuz Sınıf Öğretmenlerinden Songül Yavuz 18 Mart 2023'te onaylanmış olan "UZAY KORİDORU" adlı etwining projesinde yer alarak öğrencileriyle birlikte bu alanda çalışmalara başlamıştır. Kendilerine ve öğrencilerine başasılar dileriz.

Kurumumuz destek -3 öğrencilerine yönelik rehberlik servisi tarafından hazırlanan "akran zorbalığı" etkinlikleri yapılmaya başlandı.

Öğrencilerin yaratıcı yazarlık yeteneklerini keşfetmeleri, geliştirmeleri ve bu yeteneklerini paylaşmaları amacıyla düzenlenen Haiku Yarışması, Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yürütülmektedir.